Main menu
Psychologische Hulpverlening Achterhoek

Psychologische Hulpverlening Gelderland

Mobile

Psychologische Hulpverlening Gelderland

Ervaringen

Grada over EMDR

Soms krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Zomaar uit het niets. De dagelijkse ontmoetingen met mensen lijken ‘lichter’. Zoals ik zelf altijd zo ontzettend graag gezien wil worden zoals ik ben, zo kijk ik nu naar anderen. Zij zijn er met al hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden, net zoals ik. En deze hebbelijkheden en onhebbelijkheden hebben in principe niets met mij te maken.

Ik ben blij met deze stap in mijn leven, met dank aan Elly.

Mike

Ik ben het afgelopen jaar bij Elly Donswijk geweest en het was een hele fijne tijd. Ik heb hierin heel veel geleerd over Narcisme en hoe je ermee omgaat en wat de symptomen zijn. Ik heb ook uiteindelijk de keuze kunnen maken om mijn eigen narcist uit mijn leven te krijgen, dat had ik echt niet zonder Elly kunnen doen, super goede therapie en hele fijne EMDR!

Sarah, 22 jaar

Nadat mijn narcistische relatie was geëindigd wist ik niet goed hoe ik verder moest. Ik voelde mij verdrietig, beschaamd, in de war en niets was meer leuk. Lange tijd heb ik geprobeerd om door te gaan en geprobeerd er niet aan te denken. Dit werkte natuurlijk niet en ik kreeg steeds meer trauma gerelateerde klachten. Toen heb ik hulp gezocht bij Elly die ik heb leren kennen als een ervaren en betrokken therapeut die alles weet over narcisme. Het was een verademing om met iemand te praten die zonder oordeel luistert. Iemand die begrijpt welke schade een narcistische relatie kan aanrichten en vooral hoe je daarvan kan helen.
Elly heeft mij geholpen om de dingen die zijn gebeurd in het juiste perspectief te zien en te begrijpen waarom ik mij zo voelde. De schuld niet bij mijzelf neer te leggen maar bij de juiste persoon. Door middel van EMDR is de emotionele lading van gebeurtenissen afgegaan. In verloop van tijd heb ik met de begeleiding van Elly geleerd om mijn gedachten en gevoelens serieus te nemen en te bedenken wat ik wil. Alhoewel het lastig was om hulp te zoeken ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Hierdoor heb ik een nare periode kunnen verwerken en weet ik hoe ik verder moet gaan. Bedankt Elly.

Peppa

Ik wil je heel erg bedanken voor de afgelopen tijd. Ik ben erg blij dat ik bij jou ben geweest. Je hebt me door de behandelingen en vele gesprekken tot veel inzichten weten te brengen. Ik ben trots op de groei die ik heb doorgemaakt.

JRM

Via het verdwenen zelf zocht ik een therapeut die gespecialiseerd was in narcisme. Bij mij in de buurt was dat Elly Donswijk. Wat een verademing om in gesprek te gaan met deze therapeut. Een lieve vrouw, zeer bekwaam en eindelijk iemand die precies door had hoe een narcist te werk gaat. Zij heeft mij erg geholpen om weer verder te kunnen. Handvatten gegeven om sterker te worden. Blij dat ik deze therapie bij Elly gevolgd heb.

Ik raad haar zeker aan.

Eduardo

Elly was a God sent gift in my life. As a foreigner struggling with so many things not only cultural but also the baggage accumulated over the years with pain, misunderstandings, sometimes racism and also my own pain from the past. I really wouldn’t know what could have become of me or where would I ended up if I did not received the professional help I had from Elly. I totally recommend Elly not only to those looking for help but especially those with a different cultural background.

Jessica

Elly was er voor me toen ik haar nodig had. Met zachte maar stevige hand begeleidde ze me in een moeilijke periode. Elly kan goed luisteren, maar grijpt doortastend in wanneer je in je eigen valkuilen dreigt te stappen. Ze schept een veilige omgeving waarin je kwetsbaar kan zijn. Ze maakt inzichtelijk waar ‘de redenering in je hoofd’ spaak loopt. Langzaam wordt dat krachtige stemmetje, voortgekomen uit jeugdtrauma, naar de achtergrond gedrongen. Ik ben er nog niet, maar Elly heeft me goed op weg geholpen. Ze helpt je de gedragspatronen te herkennen, en hun oorsprong te begrijpen. Ik ben meer van mezelf gaan houden. Ik durf mezelf meer te laten zien. Ik voel me sterker!

Ik ben Elly ontzettend dankbaar voor haar expertise en inzet.

Gonnie

Bedankt voor de grote inzichten die ik heb op gedaan en je woorden hebben indruk op mij gemaakt.

José

Heel veel dank voor wat je voor me gedaan hebt door er te zijn, te luisteren en te reageren. Ik ga het redden, ik voel me sterk. Heel veel groetjes.

Jan

Lieve Elly,
Heel veel dank voor je professionele hulp en dank dat je me weer de zin hebt doen inzien waar we voor leven. Na een moeilijke tijd eindelijk weer zon aan het eind van de tunnel.
Je professionaliteit en menselijk inzicht zijn de sleutels tot succes. Ik hoop dat er nog veel cliënten de weg naar je praktijk mogen vinden en naar buiten wandelen met een zelfde resultaat als wat ik heb ervaren.
Nogmaals dank, Jan

Marjan

Elly heeft mij handvatten gegeven die ik dankbaar heb aangepakt om mijn herstel te bevorderen na narcistisch misbruik.

Door haar professie, inzicht en liefdevolle benadering ben ik nu zover dat ik steeds meer van mezelf terug vind in de chaos van emoties die deze vorm van misbruik mee brengt.

Bedankt Elly, zonder jouw hulp had ik veel drempels niet kunnen nemen.
Met vriendelijke groet Marjan

Anoniem

Wat ik vooral heb geleerd uit de gesprekken met je is, dat ik afstand moest leren nemen van haar en me niet overal verantwoordelijk voor moet voelen. Wonderwel maakte zij zelf al een terugtrekkende beweging wat betreft het contact met ons.

Het heeft in ieder geval ons eigen leven weer wat genormaliseerd. Door inzicht te krijgen voel je je sterker en krijg je ruimte. 

Ik ben blij met de gesprekken en inzichten die je me gegeven hebt.

Veel dank voor je inspanningen. Anoniem.

Marrie

“Lieve Elly, Wat hebben de gesprekken en sessies van het afgelopen jaar met jou, mij goed gedaan. Heel erg veel dank daar voor”

Joke

“Na een artikel over EMDR therapie gelezen te hebben in het tijdschrift Terdege, heb ik mij aangemeld bij Elly. Elly is een vriendelijke, hartverwarmende vrouw waar je je direct bij op je gemak voelt maar ook heel kundig op meerdere terreinen. De resultaten lieten daarom ook niet op zich wachten. Bij het 1e gesprek werd al duidelijk waar het om ging en kon vervolgens bij een volgend bezoek aan Elly een gerichte EMDR therapie zijn werk doen. Na één sessie leek het of er een last van mijn schouders afgevallen was en ging rechtop lopen. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds en vind het nog steeds bijzonder”

Anton

“Het gaat nog steeds heel erg goed, ik slaap goed en voel me erg goed. Ik ben er heel erg blij mee en ik ben vooral jou heel erg dankbaar! Je hebt me zo fantastisch door de zware periode heen geholpen, daar ben ik je eeuwig dankbaar voor.”

Anne

Juist in deze “Corona” tijd vind ik het heel toepasselijk dat ik met alleen online sessies zoveel vooruitgang hebt geboekt.
Ik voel mij meer in balans, blijf en (h)erken meer bij mijn gevoel en dus bij mijzelf .

Hartelijk dank voor je voorgaande sessies, en je doortastendheid en afstemming ook via de online consulten!

Ik heb onze sessies ervaren als een steun in mijn rug om in mijn eigen kracht en bij mijzelf te komen, ongeacht de situatie en de gebeurtenissen om mij heen, bedankt hiervoor.

Elsbeth

Na een periode van verhuizing vanuit een ander deel van het land kreeg ik last van stemmingswisselingen. Elly heeft mij daarbij goed geholpen en hele goede handvatten gegeven, waardoor mijn stemming een stuk verbeterd is. Ik heb meer grip gekregen op de dagelijkse dingen. Het lukt mij beter om te relativeren.

Ria

Toen ik voor het eerst de praktijkruimte van Elly binnenstapte, had ik al heel wat hulpverlening achter de rug. Ik was door de huisarts doorverwezen naar de psycholoog, omdat de psychosociaal verpleegkundige mij niet verder kon helpen. Ik ben bij een psychologe geweest en zij heeft mij onder andere geholpen met EMDR, wat zeker zijn functie heeft gehad, maar uiteindelijk klikte het niet goed genoeg. Ik ben toen bij Elly terecht gekomen. Elly heette mij heel hartelijk welkom en ging met mij onderzoeken wat er toch aan de hand was. Ik vergat een paar keer gewoon de afspraak en dat zette Elly aan het denken. Ik had de neiging om opnieuw te stoppen met de hulpverlening, omdat ik het zo vervelend vond dat ik de afspraken was vergeten en me daar erg voor schaamde.
Elly heeft mij toen gebeld en gezegd: doe het niet, kom alsjeblieft nog een keer en kijk daarna wat je doet. Je mag dan alsnog besluiten om bij me weg te gaan, maar laten we het goed afsluiten. Ik heb geluisterd en ben met mijn wederhelft naar haar toe gegaan. Tijdens dat gesprek zei Elly tegen mij: ik denk dat je ADD hebt. Ik dacht zelf: ik heb alles, maar geen ADD. Ik geloofde er niets van. Ik ben toen toch voor diagnose naar de psychiater gegaan. Daar bleek dat ik inderdaad ADD had. Elly had het dus goed gezien. Ik ben bij haar gebleven, om om te leren gaan met ADD en om de problemen waar ik tegenaan liep te bespreken.
Elly was de eerste hulpverlener in mijn leven die een antwoord bleek te hebben op mijn problemen.
Ik vind Elly zeer kundig, warmhartig en liefdevol. Ik weet zeker dat zij een ieder met respect behandelt.

Gerrie

De E.M.D.R. heeft mij echt geholpen om alles te zien zoals het is en er mee om te leren gaan.

De (sterk) traumatische gevoelens zijn verzacht en ze hebben een plekje gekregen in mijn leven. Ik kan er mee omgaan. Ik zie het leven als een geschenk, ik kies zelf mijn mensen uit en neem ze zoals ze zijn. Dank je wel.

Henny

`Via een bijzondere weg van persoonlijke ontwikkeling, waarin naar voren kwam dat er nog wat stappen gezet moesten worden, kwam ik bij Elly terecht. Haar kennis over lichaamsgerichte therapie deed mij beslissen bij haar een afspraak te maken.. En daar heb ik geen spijt van …

Een eerder psychologisch traject 30 jaar geleden heeft mij geleerd met mijn emoties om te gaan, maar Elly liet mij ontdekken dat de kern niet (volledig) was aangepakt. Via de duplo poppetjes en haar inzichten kwamen we bij de diepere lagen terecht en kreeg ik nieuwe eye-openers.. Ze stelde voor om de blokkades middels bijv. EMDR te behandelen.. Ik vond het een bijzondere ervaring en het heeft me geholpen weer terug te komen bij m’n ware zelf, m’n gevoel met betrekking tot grenzen… m’n zelfwaarde en kracht.

Daarnaast hebben we fijn gesproken over de diepere onderwerpen van het leven, haar gebeden en zegeningen waren hartverwarmend..

Elly is een vriendelijke, rustige en deskundige therapeute, ik voelde me snel op m’n gemak en veilig bij haar..  en ben dankbaar voor haar hulp !!´

Henriëtte

`In een moeilijke periode in mijn leven ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik heb eerst een reguliere psycholoog bezocht, maar merkte dat ik vaak de aansluiting miste bij die psycholoog. Daarnaast wilde die psycholoog EMDR toepassen, maar omdat ik daar niet mee bekend was, vond ik dat eerst een beetje eng en zou ik dat liever doen bij iemand die ook christen is. Op die manier ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik voelde me direct vertrouwd bij haar, ze is rustig, neemt de tijd om naar je te luisteren en je merkt dat ze ook écht luistert. En het blijft niet bij luisteren alleen, ze geeft altijd weer handvatten mee om mee verder te kunnen.

Ik heb een aantal EMDR-sessies gehad bij Elly, ik merkte niet altijd meteen effect maar het was wel fijn om heftige gebeurtenissen op die manier nog eens te evalueren. Tot ik laatst een gesprek had met een vriendin waarin zij refereerde aan een voor mij heftige gebeurtenis. Ik wist eerst niet goed waar ze het over had. Later die dag bedacht ik me dat we die gebeurtenis hadden behandeld tijdens één van de EMDR-sessies. Dat mijn vriendin erover begon en het mij niet veel deed, zegt genoeg over de effectiviteit van EMDR. Ik ben die heftige gebeurtenis niet vergeten, maar heb het een plekje kunnen geven en het ligt niet meer vooraan in mijn gedachten/mijn gevoelsleven.

De sessies bij Elly hebben me geholpen te ontdekken dat ik er mag zijn, met mijn mening, mijn angsten, mijn talenten en mijn tekortkomingen. Dat ik er voor anderen mag zijn, maar dat mijn welzijn allereerst belangrijk is. Vanuit die gedachte kan ik mezelf ook weer geven aan anderen. Ik ben nog steeds dezelfde persoon met dezelfde karaktertrekken, maar ik kan dingen nu beter een plekje geven en doordat ik me bewust ben van mijn valkuilen kan ik – met de handvatten die Elly me heeft gegeven – vol vertrouwen op mijn levensweg verder gaan!´

Albertine

Mijn ervaring met EMDR heeft mijn leven 100% gelukkiger gemaakt.

“Traumatherapie moet je daar wel aan beginnen” werd er tegen me gezegd
. Zo dacht ik er zelf ook over, maar ik dacht, wie het niet probeert, weet het ook niet.
 En eerst maar eens proberen, stoppen mag je altijd! Bij het eerste gesprek voelde het voor mij al vertrouwd. Elly geeft je een vertrouwd gevoel, geeft je rust en ruimte om alles wat je kwijt wil te zeggen. En daarbij geeft ze je tips die je kunt gebruiken om het positieve eruit te halen van de nare ervaringen.

Ik had niet gedacht dat EMDR veel gevoelens en emoties naar boven laat komen en om zet naar kracht.

Ik ben nu een mooie sterke vrouw die nu positief in het leven staat.

Jasmijn

Ervaring EMDR therapie

Na een geweldsincident op mijn werk in de hulpverlening, waarvoor er al enkele kleine geweldsincidenten waren geweest, blokkeerde ik volledig en was ik niet meer in staat mijn werk te doen. Van mijn werkgever kreeg ik de tip om EMDR te gaan volgen bij Elly.

Best spannend, want ik had er nooit eerder van gehoord. Elly stelde me direct op mijn gemak en liet me mijn verhaal vertellen, waar ze alle begrip voor had. Zelf was ik bang dat ik me eigenlijk aanstelde, Elly liet direct merken dat dit niet het geval was en dat het echt heftig geweest was. Dit maakte alles voor mij al een stukje gemakkelijker.
Daarna volgde de EMDR therapie. Heel bijzonder hoe dit in zijn werk gaat; met een koptelefoon op hoorde ik tikjes die van mijn ene hersenhelft naar mijn andere hersenhelft gingen. Daarbij moest ik de situatie voor ogen nemen die gebeurd was en vanzelf kwam dan het angstige gevoel erbij, wat ik door de situatie had gekregen. Al na de eerste sessie voelde ik mijn angst, die ik had opgebouwd, verminderen. Na ongeveer vijf sessies kon ik zeggen dat mijn angst verdwenen was, terwijl ik nooit gedacht had dat die angst nog weer voor goed zou verdwijnen.

Daarna heeft Elly, d.m.v. legopoppetjes, de situatie die ik had meegemaakt voor mij nagebootst. Dit zorgde ervoor dat ik de situatie kon relativeren en dit gaf mij ook handvaten hoe een volgende keer te handelen in zo’n situatie.

Ik raad iedereen, die een nare/angstige ervaring heeft opgedaan en hierdoor geblokkeerd word, aan om bij Elly in therapie te gaan. Je raakt je angst kwijt en ik durf te zeggen dat je er sterker uitkomt!

Nu, een half jaar later, kan ik zeggen dat ik mijn werk met nog veel meer plezier doe, maar me ook een stuk sterker voel staan. En dat is mede dankzij de therapie. Het is echt goed geweest!

W: “Elly is betrouwbaar, vriendelijk, integer, authentiek, rustig, zij heeft een prettige stem.”

E: “Koninginnedag trauma: De nare gebeurtenis zit nu op de goede plek in mijn hoofd”

H: “Er is meer afstand gekomen tot de gebeurtenis”

K: “Ik kan weer gelukkig worden…”

D: “Superfijn!! Ik heb EMDR als enorm effectief beleefd. Met gewone gesprekken was ik langer bezig geweest.”

H: “Ik voel me veel sterker; de blokkades zijn weg!”

L: “Ik heb het afgelopen jaar een krachtig groeiproces doorgemaakt. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en ik voelde me veilig.”

S: “Over Elly: Kenmerk: zorgzaam en toegewijd en ik sta centraal, het gaat om mijn beleving. Ik kan haar echt vertrouwen. Elly heeft het vermogen om de zaken te ontrafelen en in het juiste perspectief te plaatsen voor mij.”

cmplz_hide_cookiebanner: